XI. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár – Szabadka 2017. június 01-03.

Június elején ismét meghívást kaptunk Szabadkára, városunk egyik testvérvárosába, a tizenegyedik alkalommal megrendezett nemzetközi és regionális vásárra, ahol Érd városát képviselve ipartestületünk tagjainak portékáit is bemutattuk.

Az idei vásár fő témája a turizmus volt, ezért elsősorban Érd nevezetességeire hívtuk fel a látogatók figyelmét. A Magyar Földrajzi Múzeumra, a Minaretre, a Fundoklia-völgyre, a Czabai-kertre, stb., és a városban található éttermekre, cukrászdákra, szálláshelyekre, amit Hancsovszki János gyönyörű fotósorozatán keresztül is láthattak az érdeklődők. Az Érdi Rózsa Nyomda Kertváros Magazin Érdem című rovatának négy oldalas kiadványa, mely bemutatja városunk történelmi emlékeit, intézményeit, híres embereit, természeti értékeit is népszerű volt.

A kiállításon mindig nagy sikere van tagjaink termékeinek – Kalita Tészta Kft,-száraztészta, NN Kft.-kés-olló, Poise Bt.-kristály-dísztárgy, Szűcs Lászlóné-kerámia, V.Nagy Ilona-táska – ,amit szívesen vásárolnának a helybéliek.

A vásár második napján látogatást tett városunk polgármestere T. Mészáros András jegyző asszonnyal Mecsériné Dr. Szilágyi Erzsébettel, ipartestületünk elnöke Szabó István és alelnöke Hancsovszki János, akik találkoztak a város vezetésével és polgármesterével, többek között megtekintették a szabadkai ipari parkot. Egy közös ebéd után az érdi delegációval és vendéglátóinkkal együtt ellátogattunk a Szabadkától nem messze található, 98%-ban magyar ajkúak lakta településre Csantavérre, ahol a polgármester asszonnyal és a helyi vállalkozókkal beszélgettünk, majd megnéztük az épülő új szabadidő parkot és a csantavéri templomot, a Páduai Szent Antal Bazilikát.

A kiállításon túl fontos, hogy tárgyalásokat folytattunk a vásár kiállítóival Ada, Székelyudvarhely, Kiskunhalas, Szeged, akikkel felmerült az együttműködés lehetősége. Több média (tv, rádió, újság) keresett meg bennünket, ahol beszámoltak az Érd és Környéke Ipartestület tevékenységéről.

A vásár szervezőivel és a szabadkai vállalkozókkal a hét év alatt baráti kapcsolat alakult ki, mi már otthonosan mozgunk csodaszép városukban, ahol nagy szeretettel várnak és fogadnak minket, mert számukra fontos az anyaországgal való kapcsolat.