Kedvező támogatási lehetőségek a mikro- kis- és középvállalkozások számára

A cégeknek nem kell pályázni!

Egyszerű, gyors és rugalmas a támogatás igénylése. Támogatási konstrukciónként, évente több százezer forint lehet a megtakarítása 25 év alatti fiatal foglalkoztatása esetén.

Az Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban elnevezésű - VEKOP 8.2.1-15 számon is ismert – program, a Széchenyi 2020 keretében valósul meg.

A Program célja, hogy a pest megyei állandó lakóhellyel, illetve tartózkodási címmel rendelkező 16 - 25 év közötti fiatalok elhelyezkedését megkönnyítse a nyílt munkaerő-piacon.

A programban résztvevő munkáltató - a fenti korosztály foglalkoztatása esetén - többféle konstrukcióban, akár 100%-os bér- és járuléktámogatással csökkentheti kiadásait.

A támogatás igénylésének legfontosabb alapfeltételei, hogy a felvett fiatal esetében a munkáltató vállalkozása foglalkoztatotti létszámát bővítenie kell a megelőző 6-12 hónap átlaglétszáma tekintetében, valamint érvényes munkaerőigény bejelentéssel kell rendelkeznie az illetékes foglalkoztatási osztályon.

A támogatás lebonyolítása a Pest Megyei Kormányhivatal területileg illetékes járási hivatalainak foglalkoztatási osztályain történik, itt kaphatnak az érdeklődők bővebb felvilágosítást.

További információ: pest.munka.hu oldalon és a 279 4757 illetve a 06 70 198 7548-as telefonszámon.

Tájékoztató megtekintése.