Figyelem!

 

Valamennyi működő kft köteles törzstőkéjének emeléséről, átalakulásáról vagy megszűnéséről dönteni 2017.március 15-ig. A Ptk. kötelezővé tette  a törzstőke felemelését legalább 3 millió forintra azon korlátolt felelősségű társaságok számára, amelyek törzstőkéje nem éri el ezt az értéket.

A taggyűlés a törzstőke felemelése helyett dönthet a társaság átalakulásáról vagy megszűnéséről is. Azokat a változásbejegyzési kérelmeket, amelyek kizárólag az új Ptk.-nak megfelelő törzstőke emelés bejegyeztetésére irányulnak illeték és közzétételi díj befizetése nélkül, azaz ingyenesen lehet benyújtani a cégbíróságra – természetesen jogi képviselő közreműködésével, elektronikus úton.

Azok ellen a korlátolt felelősségű társaságok ellen, amelyek nem teljesítik a törvényi előírást, a cégbíróságok törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeznek.

Az ipartestületünkkel együttműködő ügyvéd, Dr.Tóth Beáta (06702266197) a változásokat az utolsó pillanatig váró tagjaink számára is kedvező díjazás ellenében segítséget nyújt a szükséges döntés meghozatalához.

 

Bővebben itt.