Kedves Tagtársam!

Mint az előtted is ismeretes 2015 évben a magyar parlament megváltoztatta a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatos jogszabályokat. A lakosság részére a Katasztrófavédelem végzi a tevékenységet térítésmentesen, a nem lakossági szektorban az adott megyében regisztrált kéményseprő-ipari szolgáltatótól kell a munkát megrendelni térítés ellenében.

A jogszabály alapján a katasztrófa védelem csak természetes személy tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be nem jegyzett ingatlan esetében végezheti el a tevékenységet.

Tehát természetes személy tulajdonában álló, illetve bejegyzett székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkező ingatlanok esetében a kötelező kéményellenőrzést, valamint a tervek engedélyeztetésével és a kémények műszaki átvételével kapcsolatos nyilatkozatokat a megyébe bejegyzett szolgáltatótól kell megrendelned.

Az Érd és Környéke Ipartestület megállapodást kötött az érdi Magyar Kéményseprő Kft.- vel (2030 Érd, Diósdi út 32., T: 70/3389923). Ajánljuk, hogy velük vedd fel a kapcsolatot és időben végeztesd el a szolgáltatást, ipartestületi tagoknak egyedi árajánlat alapján, melyről irodánkban érdeklődhetsz T: 23/520-046.

 

Üdvözlettel:

Csóli Csaba