Tisztelt Ügyfelünk!

Az NGM által 2013. augusztus 26-án kiadott közlemény feloldja az NGM és a NAV múlt heti kommunikációja közötti ellentmondást. A két szervezet közös álláspontja szerint a pénztárgép cserére kötelezett vállalkozásoknak az alábbi három határidőt kell teljesíteniük.

1.    2013. augusztus 31-ig: regisztrációs kód igénylése a NAV-tól,

2.    2013. szeptember 30-ig: az új előírásoknak megfelelő online pénztárgépre vonatkozó, a „gyártó által visszaigazolt” megrendelés megléte,

3.    2013. december 31-ig: az online pénztárgépek üzembe állítása.

NAV ellenőrzések

A NAV szeptember 1-től megkezdi a pénztárgépekkel kapcsolatos ellenőrzéseket az érintett vállalkozásoknál. Az első ellenőrzési szakaszban (szeptember 1-30. között) csak azt vizsgálják, hogy a vállalkozás határidőre (azaz 2013.08.31-ig), megrendelte-e a NAV-nál a regisztrációs kódot.

A második ellenőrzési szakasz október 1-én kezdődik. Ekkor a NAV már azt is megvizsgálja, hogy a vállalkozás – a regisztrációs kód mellett – rendelkezik-e megrendeléssel új (online) pénztárgépre, és ezt a megrendelést a gyártó visszaigazolta-e.

A fenti határidők elmulasztása esetén büntetés kiszabása lehetséges. Figyelem! A regisztrációs kód igénylésére már csak pár napja maradt!

Meddig kell pénztárgépet rendelni?

Online pénztárgép rendelésre a hatóságok által biztosított haladék tehát nem sok, mindössze 1 hónap (augusztus vége helyett szeptember vége), a gépeket legkésőbb szeptember 30-ig meg kell rendelni!

Fontos még arra is figyelni, hogy online pénztárgépet túl későn (december végén) rendelők elveszíthetik az 50 ezer forintos állami támogatást. A pénztárgép forgalmazók ugyanis csak 2013. december 31-ig tudják az általuk a pénztárgép vásárlójának adott támogatást visszaigényelni a NAV-tól. A december 31-ét követően megrendelt pénztárgépekre állami támogatás már nem jár!

A közlemény – ha nem is pontosan – utal arra, hogy a pénztárgépek üzemeltetése során a havi adatkommunikációs díj 2300 Ft / hó körül alakul majd.

A 16 jegyű regisztrációs kód igényléséről szóló útmutatónkat ide kattintva olvashatja.

Kérjük rendszeresen látogassa meg honlapunkat, mert hamarosan újabb kedvező árú pénztárgép megrendelésére lesz lehetőség a VOSZ-BESZ Zrz. beszerzési rendszerén keresztül!

Amennyiben az ismerettségi körében van olyan személy, akit érint a kötelező pénztárgépcsere, könnyedén továbbíthatja neki ezt az emailttovábbküldés.